TwistedD.I.R.T.


Author Topic: tranparent objects  (Read 2731 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline riff

  • 50 cc
  • *
  • Posts: 5
  • MCM 2
    • View Profile
tranparent objects
« on: July 15, 2005, 02:46:17 am »
I need 2 no what the correct rgb color is to hide or see threw an object.An rgb value of 255,0,255 looks pink and still shows up at that color on object in game.As i looked into a .zip file i downloaded of the iron mtn .slt it shows a rgb value of 255,0,255 bewtween the iron bars and shows it being transparent. i also tried modifing the .slt material 0 as explaned in the iron mtn. .zip file as the had it still didnt work.Also in that zip file."
-Textures must be 24-bit Targa files. You can create transparent areas in the texture by using pure purple (RGB:255,255,0) for key color transparency." that rgb comes up as yellow? Any one no the answer ?

Offline VMX_SKYmx99

  • 250 cc Pro
  • ****
  • Posts: 637
  • MCM2 Track Maker
    • View Profile
Re: tranparent objects
« Reply #1 on: July 16, 2005, 04:09:52 pm »
I don't think transparency shows up in dillo.  It will if you bundle it and open it up in MCM2.

Offline mcm2boys

  • TwistedDIRT
  • 500 cc Pro
  • *******
  • Posts: 2735
  • Welcome to the SikTrix
    • View Profile
Re: tranparent objects
« Reply #2 on: July 17, 2005, 01:59:19 am »
Don't you need to add a line like this to the texture section of the SLT?

ColorKey=128,128,128

So that MCM2 knows the TGA has transparency..


Laurie

Offline metal_miracle

  • 125 cc
  • **
  • Posts: 246
  • MCM 2
    • View Profile
Re: tranparent objects
« Reply #3 on: July 17, 2005, 02:47:28 am »
i use this line

ColorKey=48,48,48

Offline Fixer

  • TwistedDIRT
  • 250 cc Pro
  • *******
  • Posts: 954
    • View Profile
Re: tranparent objects
« Reply #4 on: July 17, 2005, 06:38:14 am »
If you read the tutorial that came with the editor it suggests chooising a "color key" that's close to the background the object is placed in. I always thought that would be to rigid for sharing objects with other people as they probably wouldn't  adjust that value. I always choose a RGB value that's close to the objects RGB in the area where the transparency starts. The idea is to get blending at the edge of the transparency.

Offline riff

  • 50 cc
  • *
  • Posts: 5
  • MCM 2
    • View Profile
Re: tranparent objects
« Reply #5 on: November 12, 2005, 10:10:00 pm »
Im trying 2 make a pond thats made of a circle plane in max,I want to be able to see partialy threw the plane 2 the actual surface texture of map, ive seen this just once on a stunt track named xpt arena.I heard maybe a person can use a pink /purple alpha channel to do this,or is it the rgb color key set in .slt file.tried both neither worked .Oh well back 2 head scratchin lol.

Offline cR

  • cR Creations
  • 250 cc Pro
  • ****
  • Posts: 773
    • View Profile
    • cR Creations
Re: tranparent objects
« Reply #6 on: November 12, 2005, 11:57:54 pm »
You need to make a 32-Bit .TGA, not sure what u need to add to the SLT for that tho...

Offline MX45

  • 250 Pro
  • 250 cc
  • ***
  • Posts: 416
  • MCM 2
    • View Profile
Re: tranparent objects
« Reply #7 on: November 13, 2005, 01:08:50 am »
Im pretty sure its,   TextureFormat=4444

Mike | If you never fail....you will never succeed.[/color]

Offline cR

  • cR Creations
  • 250 cc Pro
  • ****
  • Posts: 773
    • View Profile
    • cR Creations
Re: tranparent objects
« Reply #8 on: November 13, 2005, 01:45:01 pm »
Hmm let me check that... yea you'r right :)

Offline ElDiablo (Paul)

  • Force of Nature
  • TwistedDIRT
  • 250 cc Pro
  • *******
  • Posts: 858
  • Working Musician - Sound/Recording Engineer
    • View Profile
    • Sound Advice
Re: tranparent objects
« Reply #9 on: November 14, 2005, 06:59:21 am »
1- Make a water texture in Photoshop
2- Click on the Channels tab (in the layer pallet) and click on the 'create new layer' icon (at the bottom of the pallet second from the right) to add an alpha layer.
3- Fill this new layer with rgb 128, 128 128 (50% black)
4- Click on the Layers tab and click on the water layer (Layer 1?)
5- Adjust transparency (opacity) to 90% (I find that it works better this way)
6- Save as a 32-bit .tga file and put it in your Usermodels folder
7- In the object SLT file under TextureMap=... type the following TextureFormat=4444
8- Save it and check it out by placing it and then opening the track in MCM2. If the water needs to be more transparent reopen the texture in PS and make the alpha layer darker. If you need the water less transparent make the alpha layer lighter (white is completely transparent and black is solid/opaque).

Enjoy!  ;D
« Last Edit: November 14, 2005, 07:02:21 am by ElDiablo »
Sincerely,

Paul Valenti - Owner/Operator - Sound Advice
www.facebook.com/soundadvicekc

Offline MDx_Wayne

  • 125 cc
  • **
  • Posts: 99
  • MCM 2
    • View Profile
Re: tranparent objects
« Reply #10 on: November 15, 2005, 07:46:14 pm »
riff,

I did a semi-transparent water feature on my national called "Victory".  Take a look at it and let me know if that is the effect you are after.

Wayne

Offline AaronGom

  • Rickwstjav
  • 50 cc
  • *
  • Posts: 6
  • MX vs ATV Reflex
    • View Profile
    • Expert advisor
tranparent objects
« Reply #11 on: September 10, 2017, 04:27:57 pm »
I have tried Tier Developer last night and the generated WinForm application works well but I cant find any help regarding how to use the generated data objects with a DataGrid component. Can you help me?

  Kind regards,
  Mehran Taheri
I was advised this automated trading system for reliable trading